9 Ağustos 2008 Cumartesi

Paslanmaz Çelik Flanşlar: ABD Gözden Geçirmeyi Sonlandırıyor



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Hindistan menşeli belirli dövme paslanmaz çelik flanşlara ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü bir idari gözden geçirme soruşturmasını kısmen sonlandırdı ve aynı amaca yönelik bir ön niyet beyanında bulundu. Konuyla ilgili duyuru 1 Ağustos 2008 tarihli Federal Sicil (149)'da yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

Hindistan menşeli belirli dövme paslanmaz çelik flanşlara ilişkin önlem Şubat 1994'te karara bağlanmıştı. Uluslararası Ticaret İdaresi Şubat 2008'de 1 Şubat 2007 ila 31 Ocak 2008 dönemine ilişkin olarak bir ara gözden geçirme yürütülmesi için başvuruda bulunulabileceğini ilan etmişti. Bu duyuruya istinaden yapılan başvurular sonucunda Pradeep Metals Limited (Pradeep), Echjay Forgings Pvt., Ltd. (Echjay) ve Hotmetal Forge (India) Pvt, Ltd. (Hotmetal) isimli şirketler için idari gözden geçirme başlatılmıştı.

İdare gözden geçirmeyi başvurularını geri çeken Echjay ve Hotmetal için sonlandırdı. Pradeep'in ise gözden geçirme döneminde bona fide, yani iyi niyetle yapılmış satışları olmadığı tespit edildi. Bu nedenle gözden geçirmenin bu şirkete ilişkin olarak da sonlandırılması için ön niyet beyanında bulunuluyor.

Hiç yorum yok: