5 Ağustos 2008 Salı

Paslanmaz Çelik Flanşlar: ABD Yeni İhracatçı Gözden Geçirmesini Sonlandırdı



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Hindistan menşeli belirli dövme paslanmaz çelik flanşlara ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü bir yeni ihracatçı gözden geçirmesini sonlandırdı. İdare'nin kararı 18 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (139)'da yayınlandı.

Hindistan menşeli belirli dövme paslanmaz çelik flanşlara ilişkin önlem Şubat 1994'te karara bağlanmıştı. Hotmetal Forge (India) Pvt., Ltd. isimli şirket 31 Ağustos 2007'de Uluslararası Ticaret İdaresi'ne başvurarak 1 Şubat ila 31 Ağustos 2007 dönemine ilişkin olarak bir yeni ihracatçı gözden geçirmesi gerçekleştirilmesini talep etmişti. Gözden geçirme 4 Ekim 2007'de başlatılmıştı. Ön karar ise 6 Haziran 2008'de çıkmış ve İdare sonlandırma niyetini açıklamıştı.

Sonlandırma kararının ardında İdare'nin yaptığı incelemede söz konusu dönemde Hotmetal Forge'un ABD'ye ihracatının bona fide, yani iyi niyetli olmadığına kanaat getirmesi yatıyor. Bu durumda Hotmetal Forge'un ihracatları % 162,14'lük genel damping marjına tabi olacak.


ABD kısa bir süre önce aynı önleme ilişkin olarak bir idari gözden geçirmeyi de tamamlamıştı (http://antidamping.blogspot.com/2008/05/abdden-paslanmaz-elik-flanlara-ilikin.html).

Hiç yorum yok: