9 Ağustos 2008 Cumartesi

Metal Yaylar: ABD'den Ön Damping Saptaması



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi 31 Temmuz 2008 tarihinde yaptığı bir basın açıklamasıyla Çin Halk Cumhuriyeti, Vietnam ve Güney Afrika Cumhuriyeti menşeli, yatak imalatında kullanılan örtülmemiş metal yay sistemlerine ilişkin olarak yürütmekte olduğu dampinge karşı soruşturma çerçevesinde dampingin varlığına ilişkin ön saptamada bulunduğunu açıkladı.

Buna göre damping marjları Çinli teşebbüslerden ferdi marjları hesaplananlar için % 118,17, diğerleri için % 234,51, Vietnamlı teşebbüsler için % 116,31 ve Güney Afrikalı teşebbüsler için % 121,39.


Ön damping saptaması Birleşik Devletler Sınır ve Gümrükler ajansının soruşturma konusu maddenin söz konusu ülkelerden ABD'ye ithalatının bir teminata tabi olacağı anlamına geliyor. Kesin önlem alınması durumunda bu teminatlara da el konulmuş olacak.

Soruşturma Leggett & Platt, Incorporated isimli yerli üreticinin 31 Aralık 2007'de gerçekleştirdiği başvuru üzerine 22 Ocak 2008'de açıkmış, Uluslararası Ticaret Komisyonu ön zarar saptamasını 14 Şubat'ta açıklamıştı. Nihai damping saptaması Ekim'de, nihai zarar saptaması Kasım'da yapılacak.

Hiç yorum yok: