8 Ağustos 2008 Cuma

Sodyum Metal: AB ABD'ye Damping ve Sübvansiyona Karşı Soruşturmalar Açtı

Avrupa Birliği (AB) 23 Temmuz 2008 tarihli Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde (2008/C 186/32 ve 35) yayınlanan iki ayrı duyuru aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) menşeli sodyum metal ithalatlarına ilişkin olarak dampinge ve sübvansiyona karşı soruşturmalar başlattı.

Her iki soruşturma da tek Topluluk üreticisi olan Métaux Spéciaux (‘MSSA SAS’) isimli şirketin şikayeti üzerine başlatıldı. Sübvansiyona karşı soruşturmada ABD New York Eyaleti Hükümeti tarafından verilen mali yardımlar mercek altına yatırılacak. Bunlar Eyalet'in New York State Power Programs for Economic Development isimli teşvik programı kapsamında verilen Replacement Power ve Expansion Power hibeleri.

İlgililerin duyurunun yayınını takip eden 15 günlük süre içerisinde soru formu talep etmesi gerekiyor. Soru formalarına yanıtların ve diğer bilgilerin arz edilmesi için müddet ise kırk gün.

İşin ilginç tarafı şu ki ABD'de Fransa, yani AB menşeli sodyum metale ilişkin olarak bir dampinge karşı soruşturma yürütüyor ve ön damping soruşturması yapmış durumda (http://antidamping.blogspot.com/2008/05/abdden-sodyum-metalde-n-damping.html).

Hiç yorum yok: