4 Haziran 2008 Çarşamba

ABD'nin Çelik Hat Borularında Ön Zarar Saptaması Federal Sicil'de

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uluslararası Ticaret Komisyonu Kore Cumhuriyeti menşeli belirli yuvarlak kaynaklı karbon kalitesinde çelik hat borularının dampingli olduğu iddia edilen ve Çin Halk Cumhuriyeti menşeli olanların hem dampingli hem de sübvansiyonlu olduğu öne sürülen ithalatları nedeniyle yerli sanayinin zarar gördüğü yönünde ön saptamada bulundu. Komisyon tarafından 16 Mayıs'ta bir basın açıklaması aracılığıyla duyurulan (http://antidamping.blogspot.com/2008/05/abdden-elik-borularda-n-saptama.html) ve 28 Mayıs'da kararı çıkan ön saptamayla ilgili resmi duyuru 3 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (107)'de yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

3 Nisan 2008 tarihinde yerli üreticiler ile bir sendika konfederasyonu tarafından yapılan başvuru üzerine başlatılmış olan soruşturmalar ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi'nin damping ve sübvansiyonun varlığına ilişkin saptamalarıyla devam edecek.

ABD'de anti-damping ve anti-sübvansiyon soruşturmalarında damping ve sübvansiyon Ticaret Bakanlığı, zarar Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından inceleniyor.

Hiç yorum yok: