4 Haziran 2008 Çarşamba

ABD Türkiye Menşeli İnşaat Demirinde Dampinge Karşı Vergiyi Kaldırıp Kaldırmamayı Değerlendiriyor



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Nisan ayı içerisinde Türkiye menşeli belirli inşaat demirlerine (İngilizce steel concrete reinforcing bar) karşı yürürlükte bulunan dampinge karşı önlemin iki Türk ihracatçıya ilişkin olarak kısmen yürürlükten kaldırması için başvurular aldığını açıkladı. İdare bu başvurulara istinaden söz konusu önleme dair bir idari gözden geçirme soruşturması başlattı. Konuyla ilgili duyuru 4 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (108)'de yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

Uluslararası Ticaret İdaresi ayrıca Rusya Federasyonu menşeli magnezyum metale karşı yürürlükte bulunan dampinge karşı önlemin bir ihracatçıya ilişkin olarak kısmen yürürlükten kaldırılmasına yönelik bir idari gözden geçirme de başlattı.

Dampinge karşı vergilerin kısmen yürürlükten kaldırılması vergiye tabi üretici veya ihracatçıların önleme tabi ürünü en az üç ardışık yıl boyunca normal değerin altında ihraç etmemesi, gelecekte de bu şekilde ihraç etmemelerinin muhtemel olması ve şayet böyle yaparlarsa önlemin geri getirilmesini peşinen kabul etmeleri durumunda mümkün.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu da 6 Mayıs 2008 Salı günü yaptığı bir basın açıklamasıyla bu önleme ilişkin olarak tam bir nihai gözden geçirme soruşturması yürütüleceğini belirtmişti (http://antidamping.blogspot.com/2008/05/abdden-trkiye-meneli-inaat-demirine.html).

Hiç yorum yok: