3 Haziran 2008 Salı

Avustralya'dan Çamaşır Makinelerinde Gözden Geçirme



Avustralya Gümrük İşleri 22 Mayıs 2008 tarihinde yayınlanan 2008/21 sayılı Damping Tebliği ile Kore Cumhuriyeti menşeli belirli çamaşır makinelerine ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem hakkında bir nihai gözden geçirme başlattı.


Önleme tabi ürünler tamamen otomatik, ev tipi, üstten ve önden yüklemeli ve kuru çamaşır kapasitesi 12 kilogramı geçmeyen çamaşır makineleri. Dampinge karşı vergi % 5 oranında uygulanıyor. Dampinge karşı önlem Fisher & Paykel Australia Holdings'in yaptığı ve Electrolux Home Products tarafından desteklenen başvuru üzerine açılan soruşturma sonucunda 18 Eylül 2003'te karara bağlanmıştı. LG Electronics Inc. önlemden muaf tutulmuştu. Daha sonra soruşturma bu firmayla ilgili olarak tekrarlanmış ve Eylül 2004'te önlem alınmıştı. Temmuz 2005'te bir ara gözden geçirme sonuçlandırılarak önlem revize edilmiş, Ocak 2008'te ise Daewoo firmasına ilişkin gözden geçirme neticelendirilip bu firmaya ilişkin olarak değişikliğe gidilmişti.

Dampinge karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: