4 Haziran 2008 Çarşamba

ABD'den Polivinil Alkolde Nihai Gözden Geçirme

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uluslararası Ticaret Komisyonu Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya ve Kore Cumhuriyeti menşeli polivinil alkole ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önleme dair bir nihai gözden geçirme soruşturması başlattı. Konuyla ilgili duyuru 2 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (106)'da yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

Japonya menşeli polivinil alkole karşı önlem Temmuz 2003'te, Çin ve Kore menşeli olanlara karşı önlem ise Ekim 2003'te karara bağlanmıştı. Komisyon nihai gözden geçirme aracılığıyla bu önlemin sona ermesinin maddi zararın devam etmesi veya yeniden meydana gelmesine neden olup olmayacağını inceleyecek. İlgili tarafların 22 Temmuz'a kadar gerekli bilgileri Komisyon'a iletmesi gerekiyor.

Dampinge karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: