17 Ağustos 2008 Pazar

ANKA: "Uzak Doğu Mensucatına Karşı Korunma Önlemine Devam"

ANKA Ajansı

Yerli üretim üzerindeki zarar tehdidi dikkate alınarak Güney Kore , Çin , Tayland ve Tayvan menşeli giyim için olan 'sentetik filamentten mensucat' ile Çin menşeli battaniye ithalatına uygulanan anti damping vergisinin devamına karar verildi.

Güneydoğu menşeli sentetik filamentten mensucat ile sentetik liflerden battaniyeler ve diz battaniyelerinin yerli üretim üzerindeki zarar tehdidi dikkate alınarak bu ürünlerin ithalatında sona eren anti damping vergisinin devam etmesine karar verildi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı 'nın ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliğleri Resmi Gazete 'de yayımlandı. Bu kapsamda, yerli üreticilerin başvuruları üzerine yürütülen gözden geçirme soruşturmalarının sonuçları açıklandı. Buna göre soruşturmalar sonucunda, yürürlükteki önlemin ortadan kalkması durumunda dampingin ve zararın devam etmesi veya yeniden meydana gelmesi olasılığı göz önüne alınarak, Güney Kore , Çin , Tayland , Malezya ve Çin Tayvan'ı menşeli 'sentetik filamentten mensucat'ın ithalatına uygulanan anti damping vergisinin devamına karar verildi. Söz konusu ürünün ithalatında, adı geçen ülkelere göre CIF ithalat bedelinin yüzde 8.67'si ile yüzde 70.44'ü arasında değişen oranlarda anti damping vergisi uygulanıyor.

Çin menşeli 'sentetik liflerden battaniyeler (elektrikli olanlar hariç) ve diz battaniyeleri' ile 'diğer battaniyeler ve diz battaniyeleri'nin ithalatında ise anti damping vergisinin kilo başına 4 dolar olarak devam etmesi kararlaştırıldı. (ANKA)
(ES/NB /ZG)


Yorum: Söz konusu olan bir korunma önlemi değil, dampinge karşı önlem. ANKA muhabiri ticari savunma araçlarına ilişkin haberlerde sık sık görülen bir hataya düşmüş.

Hiç yorum yok: