22 Ağustos 2008 Cuma

Balık Filetoları: ABD Kararlarını Düzeltti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti menşeli belirli dondurulmuş balık filetolarına ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü yeni ihracatçı gözden geçirmesini 30 Haziran tarihli Federal Sicil 73 (126)'da yayınlanan bir duyuru aracılığıyla kısmen sonlandırarak tamamlamıştı (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abd-balk-filetosu-gzden-geirmesini.html).

1 Ağustos 2006 ila 31 Ocak 2007 dönemini kapsayan gözden geçirmede Anvifish Co., Ltd. isimli teşebbüs için ferdi marj hesaplanmıştı. Bu % 31,68 oranındaydı. Ancak şirket İdare'ye yaptığı damping marjları hesaplanırken bazı idari hatalara (İngilizce ministerial error) düşülmüş olduğuna dair başvuru zamanında olması ve gerekli bilgileri içermesi nedeniyle kabul edildi ve karar düzeltilerek değişiklik 15 Ağustos 2008 tarihli Federal Sicil 73 (159)'da yayınladı. Buna göre Anvifish'in damping marjı sıfırlanmış durumda.

Hatanın kaynağı şirketin limanlarda maruz kaldığı ilave elektrik harcamalarından dikkate alınmamasıydı. Dondurulmuş ürünlerde elektrikli soğutma önemli bir gider kalemi oluşturuyor.

ABD Federal Sicil'in aynı sayısında yer alan bir diğer duyuru aracılığıyla ise aynı önlem çerçevesinde yürüttüğü ve nihai saptamalarını Mart 2008'de yayınladığı üçüncü idari gözden geçirmenin sonuçlarını düzeltti. Damping marjlarının hesaplanmasında yapılan muhtelif idari hatalar sadece QVD isimli şirketin marjının sıfırlanmasına neden oldu. ESS'nin marjı zaten sıfırdı. CATACO'ya ise hatalı şekilde ferdi marj verilmişti, oysa ülke geneli için belirlenen, işbirliğine gelmeyen şirketlere uygulanan marja tabi olması gerekirdi ki bu da % 80,88.

Hiç yorum yok: