19 Ağustos 2008 Salı

Rulmanlar: Türkiye'den Gözetim Uygulaması

Dış Ticaret Müsteşarlığı 9 Ağustos 2008 tarih ve 26962 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren bir Tebliğ (http://antidamping.blogspot.com/2008/08/ithalatta-gzetim-uygulanmasna-ilikin.html) aracılığıyla bazı rulmanlara ilişkin mevcut gözetim uygulamasını çapı 30 milimetreyi geçmeyenleri kapsayacak şekilde genişletti.

Gözetim uygulaması CIF (İngilizce cost insurance freight) kıymet cinsinden birim kıymeti on ABD Doları/kilogramdan daha düşük olan ürünlerin ithalatında ülke ayrımı yapılmaksızın ileriye yönelik olarak uygulanacak.

Gözetim önlemlerine tabi ürünlerin ithalatı ancak Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından düzenlenen Gözetim Belgeleri aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Ancak bir gümrük beyannamesi kapsamında brüt 50 kilogram veya daha az miktarda yapılacak ithalat önlemden muaf.

Rulmanlara ilişkin gözetim uygulamaları 13 Haziran 2007 tarihinden beri gündemde ve sektörü ikiye bölmüş durumda. Bakınız: http://antidamping.blogspot.com/2008/08/makinecinin-sesi-rulman-ithalatna.html, http://antidamping.blogspot.com/2008/08/haberdem-pahal-alabilirsin-ucuz-asla.html.

Hiç yorum yok: