19 Ağustos 2008 Salı

Silikon Metal: ABD Gözden Geçirmesi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli silikon metale ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirmeyi (ara gözden geçirme soruşturmasını) tamamladı. Konuyla ilgili duyuru 11 Ağustos 2008 tarihli Federal Sicil 73 (155)'te yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Gözden geçirme dönemi 1 Haziran 2006 ila 31 Mayıs 2007 arasını ve 18 Çinli teşebbüsü kapsıyordu. İnceleme sonucunda idari gözden geçirme bu teşebbüslerin bir kısmı için gözden geçirme döneminde ABD'ye ihracatları olmaması nedeniyle sonlandırıldı. Diğer teşebbüsler ise ya gerekli işbirliğini göstermediler ve eldeki olumsuz verilere tabi oldular ya da ferdi marja hak kazandıklarını gösteremediler ve ilk grup Çin geneli için hesaplanan orana maruz kaldular. Bu oran da % 139,49.

ABD Haziran ayında Rusya menşeli silikon metale ilişkin olarak bir nihai gözden geçirmeyi tamamlanmıştı (http://antidamping.blogspot.com/2008/07/abdnin-silikon-metal-nihai-gzden.html).

Hiç yorum yok: