17 Ağustos 2008 Pazar

Anti-Damping Diye Site Var Ama...

Ticari Savunma Araçları'nın amacı konuyu farklı boyutlarıyla, derli toplu ve nesnel bir şekilde ele alacak bir bilgi kaynağı oluşturmak. Nitekim internet günlüğümüz bu konuda Türkiye'nin hali hazırda tek başvuru kaynağı. En azından iddiamız bu yönde.

Fakat bir itiraz geldi geçenlerde, "Bu konuda başka site de var, adı da anti damping kom." diye. Gerçekten de arayınca rekabet hukuku alanındaki çalışmaları ve bir dönem Finansal Forum gazetesinde yer alan köşe yazılarıyla tanınan ve ESC Consulting isimli danışmanlık firmasının başında bulunan Arif Esin'in http://www.anti-damping.com/ adresli bir internet sitesi bulunduğunu gördüm.

Ancak sitenin başlığı "Arif Esin", içeriği de kendisinin ve ESC'nin tanıtımı ile sınırlı. İşin garibi ana sayfada Esin'in "4054 SAYILI REKABETİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN'DA YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN TASLAK HAKKINDA GÖRÜŞ" başlıklı bir makalesi var, başka da bir şey yok.

Oysa Türkiye'de anti-damping (ve telafi edici önlemler) 4054 sayılı Kanun ile değil, 3577 sayılı Kanun'la düzenleniyor. Rekabet politikası ve anti-damping ekonomik açıdan yakından ilgili kavramlar olmakla beraber farklı kurumsal ve hukuksal düzenlemelere tabi. Dolayısıyla sitenin içeriği ziyaretçileri yanıltacak şekilde. Arif Esin'den bu durumu düzeltmesini bekliyoruz. İddiamızı da sürdürüyoruz. Ancak hemen ekleyeyim: Türkiye'de ticari savunma araçlarıyla ilgili gerçek bilgi kaynaklarının artması elbet ki sevindirir beni.

Hiç yorum yok: