17 Ağustos 2008 Pazar

Muhtelif Mensucat: Türkiye Anti-Damping Soruşturması Açtı

2 Ağustos 2008 tarihli ve 26955 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin 2008/25 sayılı Tebliğ (http://antidamping.blogspot.com/2008/08/ithalatta-haksz-rekabetin-nlenmesine_8829.html) aracılığıyla Çin Halk Cumhuriyeti, İsrail, İran, İtalya ve Suudi Arabistan menşeli muhtelif mensucata ilişkin olarak bir dampinge karşı soruşturma açıldı.

Soruşturma çerçevesinde muhtelif mensucat ile kastedilen 5603 ve 5903 nolu gümrük tarife istatistik pozisyonları altında sınıflandırılan mallar. Bu başvuru konusu maddenin oldukça geniş bir ürün gamını kapsadığını gösteriyor.

Dampinge karşı soruşturma yerli üreticilerden Telasis Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Hassan Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Vateks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Telateks Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bezci Tekstil Sanayi A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve Cavit Çiçek Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. tarafından desteklenen bir başvuruyu takiben açılmış.

İlgili tarafların kendilerine gönderilen soru formlarına yanıt vermek için soru formlarının gönderilme tarihinden itibaren posta süresi dahil 37 günlük bir süresi var. İlgili diğer bilgi ve belgelerin ise Dış Ticaret Müsteşarlığı'na tebliğin yayımından itibaren 37 gün dahilinde gönderilmesi gerekiyor. Gerekçeli bir talep durumunda bu süreler uzatılabiliyor.

Hiç yorum yok: