17 Ağustos 2008 Pazar

Radikal: "Damping Soruşturması"

Radikal
02.08.2008


Dış Ticaret Müsteşarlığı; Çin, İran, İsrail, İtalya Ve Suudi Arabistan’dan ithal edilen polyester, polipropilen ve vizkoz ürünlerine damping soruşturması açıyor


ANKARA - Dış Ticaret Müsteşarlığı, Çin, İran, İsrail, İtalya ve Suudi Arabistan’dan ithal edilen polyester, polipropilen, vizkoz, poliamid ürünlerine damping soruşturması açıyor.

Müsteşarlığın, "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin" tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğe göre, aralarında Telasis Tekstil, Hassan Tekstil, Vateks Tekstil, Telateks Tekstil, Bezci Tekstil ve Cavit Çiçek Tekstil Sanayinin yer aldığı 6 yerli firma, 5 ülkeden "muhtelif mensucat" başlığı altında ithal edilen ürünlerin, Türkiye’ye "dampingli ithal" edildiğini bildirdi.

Yerli sanayiye zarar verdiği iddiasıyla yapılan şikayet başvurusunu dikkate alan Dış Ticaret Müsteşarlığı, yaptığı inceleme sonucunda, başvurunun yeterli bilgi, belge ve delilleri içerdiği kanaatine vardı.

Bu nedenle, soruşturma için gerekli bilgilerin temini amacıyla, söz konusu maddenin bilinen ithalatçılarına ve söz konusu ülkelerde yerleşik üretici ve ihracatçılarına soru formları gönderilecek. Soru formu almayan firmalar, tebliğin yayımını takip eden 15 gün içerisinde "soru formu" talebinde bulunacaklar. Formlar, posta süresi de dahil olmak üzere 37 gün içinde Dış Ticaret Müsteşarlığına gönderilecek.

Öte yandan, söz konusu ürün hijyen (kolonyalı mendin, çocuk bezi üretimi..vb), hazır giyim, tekstil ve teknik tekstil gibi birçok farklı alanda kullanılıyor.

Tebliğ, bugünden itibaren yürürlüğe girdi. (aa)

Hiç yorum yok: