19 Ağustos 2008 Salı

Yapısal Çelik Borular: Kanada Türkiye'ye Karşı Önleme Devam Ediyor

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı 7 Ağustos 2008 tarihinde Türkiye, Güney Kore ve Güney Afrika Cumhuriyeti menşeli yapısal çelik borulara (İngilizce hollow structural sections) ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde Nisan ayından bu yana yürütülen nihai gözden geçirme soruşturmasını tamamladığını açıkladı. Ajans önlemin sona ermesinin dampingin devam etmesi veya yeniden meydana çıkmasına neden olacağı sonucuna varmış durumda. Gerekçeli beyanat iki hafta içerisinde Ajans'ın internet sitesinde yer alacak.


Kanada'da damping ve sübvansiyon Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı, zarar ise Kanada Uluslararası Ticaret Divanı tarafından değerlendiriliyor. Önlemin devam etmesinin kesinleşmesi için Divan'ın da zararın devam etmesinin muhtemel olduğu yolunda bir değerlendirme yapması gerekiyor.


Dampinge ve sübvansiyona karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: